آخرین اخبار

احتمال جیره ‌بندی در تهران؟ | تامین آب پایتخت در روزهای سخت



به گزارش همشهری‌آنلاین، سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به کاهش ۴۳ درصدی ورودی آب سدهای ایران هشدار می‌دهد: سال آبی جاری دومین سال کم‌بارش تهران در ۵۷ سال اخیر و پنجمین سال متوالی خشکسالی در کشور است.

عیسی بزرگ‌زاده، با اشاره به وضعیت نگران‌کننده منابع آبی کشور در سال آبی جاری می‌گوید: از ابتدای سال آبی جاری یعنی اول مهرماه تا ۲۱ تیرماه، مجموع ورودی آب به سدهای کشور حدود ۲۲.۴ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که ۳۹.۱۵ میلیارد مترمکعب بوده، ۴۳ درصد کاهش داشته است.

وی می‌افزاید: علیرغم این کاهش شدید ورودی، با اعمال مدیریت مخازن و رهاسازی کنترل‌شده، حجم فعلی آب ذخیره‌شده در سدها به حدود ۲۳.۶۷ میلیارد مترمکعب رسیده که ۲۶ درصد کمتر از سال گذشته است.

سدهای تهران گرفتار خشکسالی

بزرگ‌زاده با اشاره به شرایط بحرانی استان تهران و مناطق تحت پوشش سدهای پنج‌گانه گفت: برخلاف پیش‌بینی‌ها، در اردیبهشت و خردادماه بارش نرمالی در استان تهران رخ نداد. مجموع بارش از ابتدای سال آبی تا ۲۰ تیرماه تنها ۱۵۰ میلی‌متر بوده که نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۴۴ درصد کاهش داشته است.

وی تأکید کرد: سال آبی جاری دومین سال کم‌بارش در دوره آماری ۵۷ ساله در تهران و پنجمین سال متوالی خشکسالی است که با توجه به خشکسالی‌های انباشته پیشین، شاهد خشکسالی القایی هستیم.

سخنگوی صنعت آب با ارائه آمار نگران‌کننده‌ای از وضعیت سدهای تأمین‌کننده آب تهران و البرز گفت: سد امیرکبیر (کرج)، ۵۸ درصد کاهش نسبت به سال قبل، سد لار، ۳۴ درصد کاهش، سد طالقان، ۳۲ درصد کاهش و ترکیب سدهای لتیان و ماملو، ۴۷ درصد کاهش را تجربه می‌کنند. بزرگ‌زاده این آمار را نشانه‌ای از سال آبی بسیار سخت پیش‌رو دانست و افزود: از زمستان سال گذشته، بارها از طریق رسانه‌ها از مردم شریف استان‌های تهران، البرز و بخش‌هایی از قزوین که از این سدها تأمین آب می‌شوند، درخواست کردیم با مدیریت مصرف آب به ما کمک کنند.

وی هشدار داد: کاهش مصرف فعلی متأسفانه کفایت لازم را نداشته و بیم آن می‌رود که در صورت تداوم روند فعلی، رفاه آبی مردم به‌ویژه در مناطق تحت پوشش سدهای پنج‌گانه کاهش یابد.

قطعی آب در تهران نداریم

همزمان با این اظهارنظر شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اعلام اینکه هیچ گونه برنامه قطعی آب در دستورکار این شرکت قرار ندارد، دلایل نوسان‌های شبکه آب را ناشی از افزایش دما و رشد پیک مصرف در برخی ساعت ها اعلام کرد.

به گزارش همشهری، برخی شهروندان تهرانی از افت محسوس فشار آب گلایه دارند اما آبفای تهران اعلام کرده که در تلاش است با مدیریت فشار شبکه و توزیع عادلانه آب و همراهی شهروندان در صرفه جویی ۲۰ درصدی، از اعمال قطعی آب پیشگیری کند. براساس اعلام این شرکت، هیچ گونه برنامه نوبت بندی آب در دستورکار این شرکت قرار ندارد و نوسان‌های احتمالی در فشار شبکه ناشی از افزایش دما و رشد مقطعی پیک مصرف در برخی ساعت‌های گرم روز است.

وزیر نیرو پیگیر تامین آب تهران

عباس علی آبادی، وزیر نیرو با رسیدن وضعیت آب پایتخت به مرز هشدار با حضور در جلسه بررسی فرایند اجرای پروژه آبرسانی طالقان به تهران بر لزوم مشارکت مردم در طرح های صرفه جویی آب همزمان با اجرای پروژه های آبی تأکید کرد.

وزیر نیرو تاکید کرد: تهران در یکی از خشک‌ترین دوره‌های خود قرار دارد و ذخایر سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت به شدت کاهش یافته است اما دولت با جدیت اجرای پروژه آبرسان طالقان به تهران را دنبال می‌کند و خوشبختانه فاز نخست آن در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه زمان برای مقابله با کم‌آبی محدود است، افزود: اگرچه پروژه‌های متعددی در دست اجراست، اما عبور از تابستان سخت پیش رو نیازمند همراهی جدی مردم در کاهش مصرف آب است. انتظار داریم شهروندان تهران و کرج با صرفه‌جویی حتی جزئی، در این مسیر به دولت کمک کنند.

وزیر نیرو ضمن تأکید بر لزوم اصلاح شبکه توزیع، به‌روزرسانی سامانه‌های انتقال و تقویت ظرفیت تصفیه‌خانه‌ها، اضافه کرد: با وجود محدودیت منابع، دولت در تلاش است تا با اقدامات زیرساختی امنیت آبی دو کلانشهر کرج و تهران را تضمین کند، اما تحقق کامل این مهم نیازمند همراهی مشترکان و صرفه جویی در مصرف آب است.

علی آبادی در پایان با اشاره به نگاه آینده‌نگر وزارت نیرو بیان کرد: پروژه آبرسانی طالقان به تهران نه تنها برای امروز، بلکه برای آینده تهران و البرز نیز طراحی شده و با تکمیل آن گامی مهم در مسیر تأمین پایدار آب شرب این دو استان برداشته خواهد شد. با این وجود در کنار اقدامات فنی همراهی مردم همچنان کلید عبور از مشکلات کمبود آب است.

وی با بیان اینکه پروژه‌ انتقال آب طالقان به تهران، کرج و قزوین بخشی از مشکلات را مرتفع خواهد کرد، ادامه داد: همچنین پروژه‌های دیگری را در دست اجرا داریم اما در کنار آن باید توجه ویژه‌ای به مقوله مصرف و به طور کلی مصرف بهینه منابع آبی کشور داشته باشیم تا از این طریق تاب‌آوری بیش از پیش افزایش یابد.

وزیر نیرو به تشریح مراحل پیشرفت این پروژه پرداخت و اظهار کرد: این پروژه از آغاز اجرا تا ابتدای دولت چهاردهم حدود ۴۰ درصد پیشرفت را به ثبت رسانده بود، اما امروز پیشرفت این پروژه به بیش از ۶۰ درصد رسیده است. امروز باید مرحله حساسی از این پروژه را پیش ببریم که احتمالا اتصال آن به ابتدای کرج است و باید از این موقعیت استفاده شود تا از طریق تصفیه‌خانه بیلقان، انتقال آب را به تهران ممکن کنیم، البته بخشی از آب نیز به کرج اختصاص داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: پیشرفت پروژه‌ انتقال آب طالقان به تهران و کرج در ۶ ماه گذشته دو برابر ۲ سال گذشته بوده است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا